Important de stiut

Ceasuri de perete

Clepsidra Paradox 10 minute

-25%

24,02 Lei

Pret vechi: 32,19 Lei
18.6004.05

TFA Dostmann

Momentan Indisponibil

Descriere:

O clepsidra este un dispozitiv folosit pentru a masura timpul.

In cazul Clepsidrei "Paradox 10 minute" dupa cum reiese si din denumirea produsului perioada de timp masurata este de 10 minute.

Clepsidra este alcatuita din doua incinte, una deasupra celeilalte si conectate printr-ub tub fin. Una din incinte este umpluta cu bilute de mici dimensiuni de culoare rosie, acestea scurgandu-se in cea de-a doua incinta, cu o viteza relativ constanta. Dupa ce incinta s-a golit, clepsidra este intoarsa, pentru a masura o alta perioada de timp.

Desi existenta clepsidrei a fost presupusa si la popoarele antichitatii, care de altfel dispuneau de tehnologia necesara, prima atestare a existentei clepsidrei apare într-o pictura a pictorului italian Ambrogio Lorenzetti din 1328.

In acele vremuri clepsidrele functionau cu nisip, apa, praf de coaja de ou sau marmura sfaramata. In zilele noastra cu ajutorul tehnologiei avansate clepsidrele sunt realizate din materiale de buna calitate find executate cu o precizie mult mai mare.

Clepsidra "Paradox 10 minute" este un produs ce imbina doua extreme, fiind un paradox oarecum, imaginea unui produs incarcat cu traditie si trecut istoric alaturi de imaginea unui produs cu un design modern.

Caracteristici:

Este realizata din plexiglas

Instrument de masura destinat utilizarii in spatii interioare

Contine bilute de mici dimensiuni de culoare rosie

Specificatii:

Gama de masurare: pana la 10 minute

Dimensiuni: 65 x 24 x 117 mm

Greutate: 83 g

Accesorii

Produse similare

Clientii au mai cumparat si..