Important de stiut

Ceasuri de perete

Luxmetru LM37

476,13 Lei

31.3000

Dostmann Electronic

Momentan Indisponibil

Descriere:

Luxmetrul digital este un aparat de masura profesional ce masoara si afiseaza luminozitatea diferitelor surse de lumina, fiind proiectat si construit conform ultimelor realizari din domeniul tehnicii. Luxmetrul este un aparat cu utilizare universala, putand fi folosit în domeniul profesional, in scoli si chiar in domeniul hobby .

Principiul de functionare: lumina receptionata este convertita in tensiune electrica si amplificata de catre celula solara integrata (senzor), pentru a fi apoi afisata in „Lux” (lx) sau „Foot-Candle” (fc) pe display-ul LCD. Printr-o apasare pe butonul „lx/fc” putem schimba unitatea de masurare a instrumentului din „Lux” in „Foot-candle”, iar prin apasarea butonului „CAL” instrumentul va intra rapid in modul de masurare cu o acuratete de +/-3% rdg +/-5 digits si un timp de raspuns de numai 0,5 s.

Instrumentul de masura este echipat cu un buton de selectare a celor doua game de masurare: automata sau manuala. Selectarea automata a gamei va fi afisata intotdeauna pe display-ul LCD. Gama manuala va permite selectarea a uneia din cele patru nivele de masurare (40/400/4000/40000 lx) sau (4/40/400/4000 fc).

Cu ajutorul senzorului integrat si a tastei „HOLD” puteti controla luminozitatea chiar si in spatiile intunecate, fara a citi direct valoarea masurata. Pozitionand luxmetrul in locul dorit, apasati tasta „HOLD” si cititi valoarea masurata in conditii normale de luminozitate. Utilizatorul poate apasa acest buton si atunci cand datele masurate sunt greu de tinut minte. In tot atat acest timp display-ul va avea afisata functia „HOLD”.

Constructia instrumentului corespunde normei DIN VDE 0411, pentru aparate de masura, aparatul fiind testat EMV si corespunde astfel cerintelor normelor nationale si europene.

Pentru a mentine luxmetrul in stare buna si pentru a asigura o functionare lipsita de riscuri, nu se va utiliza in conditii vitrege de mediu (umezeala sau umiditate ridicata, praf, gaze, aburi, solventi inflamabili, vibratii puternice, campuri magnetice puternice etc). Utilizarea acestui instrument in conditii de temperatura cuprinse intre 0°C~40°C (32°F~104° F) si a umiditatii intre 0~80% RH va face ca masuratorile sa fie precise, elocvente si fara erori.

Luxmetrul ofera o functie de oprire automata pentru a evita consumul bateriei in cazul in care utilizatorul uita sa il opreasca. Luxmetrul se va opri automat dupa 30 de minute daca nu este utilizat. Aparatul de masura functioneaza cu o baterie bloc de 9 V. In orice moment va fi afisat pe display LCD un semn care va indica starea bateriei, neavand surpriza sa ramaneti in pana de „baterie” exact in momentul masuratorii.

Aparatul este prevazut cu un capac necesar protejarii detectorului de lumina (fotodioda SI) precum si a afisajului LCD iar atunci cand instrumentul nu este utilizat o perioada de timp va fi pastrat in husa de protectie special conceputa. Dimensiunile reduse 196(L)x54(w)x33(H) mm si greutatea de doar 180 gr. plaseaza acest produs in topul celor mai fiabile si cautate instrumente de masura de acest tip.

Luxmetru LM 37 este un instrument de masura realizat de producatorii de la TFA Dostmann Germany la cele mai inalte standarde de calitate dovedind inca o data ca produsele acestora au durabilitate, acuratete, precizie si un pret scazut demn de luat in seama de adevaratii profesionisti.

Caracteristici:

Suprafata de detectare a luminii

Capac de protectie

Afisaj LCD

Buton pornire

Butonul CAL: intrare rapida in modul de masurare

Butonul HOLD: utilizatorul poate tine citirea prezenta si sa o pastreze pe afisaj prin apasarea butonui ‘HOLD’. Operatia de eliberare a datelor tinute se face apasand din nou acest buton. Utilizatorul poate apasa acest buton cand datele sunt greu de tinut minte.

Comutator lx/fc

Butonul de selectare gama

Acest buton este folosit pentru selectia automata a gamei si selectia manuala. Gama manuala permite patru nivele de gama pentru a fi selectate. Daca o gama fixa este folosita, valorile masurate vor fi afisate imediat si utilizatorul le poate citi repede.

Auto, 40, 400, 4000, 40000 lx

Auto, 4, 40, 400, 4000 fc

Capac compartiment baterie

Indica voltajul scazut al bateriei

Afisarea valorilor masurate

Indica modul de gama automata

Indica ca instrumetrul se va opri automat. Luxmetrul ofera o functie de oprire automata pentru a evita consumul bateriei in cazul in care utilizatorul uita sa il opreasca. Luxmetrul se va opri automat dupa 30 de minute daca nu este utilizat.

Indica functia ‘HOLD’ active

Indica unitatea de iluminare

Indica gama

Nota: 1 fc = 10.76 lx

Gama de masurare:

0.00 pana la 39.99/399.9/3999/39990 lx

0.000 pana la 3.999/39.99/399.9/3999fc

Gama de selectie automata/manuala

Rezolutie: 0.01 lx ~ 10 lx; 0.001fc~1fc

Acuratete: ±3% rdg ±5digiti

Caracteristici de temperatura:±0.1%I°C

Timp de raspuns: 0.5sec

Detector de lumina: Fotodioda SI

Operare temperatura/umiditate:

0°C~40°C (32°F~104°F),0~80% RH

Pastrare temperatura/umiditate:

-10°C~50°C (14°F~122°F),0~70% RH

Peste gama: ‘----‘ afisaj

Alimentare: 1x baterie 9V

Dimensiuni: 196(L)x54(W)x33(H)mm

Greutate: aprox. 180g

Accesorii: baterie 9V, husa de protectie si manual de instructiuni

Accesorii

Produse similare

Clientii au mai cumparat si..