Important de stiut

Ceasuri de perete

Sonometru SL328

693,16 Lei

31.2001

Dostmann Electronic

in stoc
+

Descriere:

Sonometrul SL328 este un aparat utilizat pentru masurarea presiunii sonore sau acustice si pentru masurarea nivelului de zgomot. Acesta este destinat masurarii nivelului sonor in sectorul civil si cel industrial, igienei muncii, protectia muncii, pentru analiza statistica si pentru verificarea respectarii legislatiei privitoare la poluarea sonora .

In aproape toate tarile, utilizarea sonometrului se face pentru protectia muncitorilor la zgomotul la care sunt expusi la locul de munca. Uniunea Europeana a adoptat în 2002 o directiva de stabilire a unei abordari comunitare in ceea ce priveste gestionarea si evaluarea zgomotului ambiental, cu scopul de a proteja sanatatea publica. Nivelul de zgomot care depaseste un anumit prag (peste 60 dB), conform Agentiei Europene de Mediu, afecteaza nu doar bunastarea cetatenilor, ci si sanatatea acestora.

De aceea, producatorul german TFA Dostmann vine pe piata cu un produs profesional, realizat la cele mai inalte standarde de calitate si precizie, ergonomic, de dimensiuni mici (206(L) x 42(w) x 25(H) mm), cu o greutate sub medie (100gr), simplu de folosit si cu performante deosebite la un cost foarte mic. Fiind executat dupa o tehnologie avansata este printre cel mai eficient sonometru din clasa sa oferind rezultate deosebite doar printr-o simpla apasare de buton .

Acesta prezinta o gama de masurare intre 32 - 130 dB si o frecventa cuprinsa intre 31.5Hz – 8KHz toate conform standardelor de aplicare europene si internationale ( IEC61672 ). Alarma incorporata in acest dispozitiv va va aduce la cunostinta valorile „Over” (atunci cand valoarea de intrare este mai mare decat limita superioara a intervalului) si „Under” (atunci cand valoarea de iesire este mai mica decat limita inferioara a intervalului).

Afisajul este de tip LCD cu 4-digit cu o rezolutie de 0,1 dB si o actualizare a afisajului de 0,5 sec. Microfonul are dimensiuni relativ reduse (1/2 inch) cu o acuratete de +/-1,4 dB si asta datorita calibratorului intern de 94dB@1kHz. Acesta este protejat impotriva expunerii la vant, de un burete care reduce interferentele pana aproape de minim, fiind complet transparent acustic, fara nici un efect asupra frecventei de raspuns.

Sonometrul este alimentat de 2 baterii alcaline de 1,5V (dimensiune AAA) cu o durata de functionare de cel putin 50 de ore. Precizia si acuratetea masuratorilor se poate realiza numai in cazul respectarii temperaturii de operare (0-40?C) si a umiditatii (10-75% RH). Pe langa sonometru veti gasi instructiunile de folosire a manualului, 2 X 1,5V baterii, o surubelnita precum si buretele protectie vant pentru microfon.

Caracteristici:

 • Dimensiune mica
  • Usor de folosit
  • Performante foarte mari cu un cost foarte mic
  • Gama de masurare automata
  • Inregistrari maxime
  • 4-digit afisaj cu o rezolutie de 0,1dB
  • Calibrator intern (94dB@1kHz)
 • Standarde de aplicare: IEC61672-1 Casa2, ANSI S1.4 Tip2

  Gama frecventa: 31.5Hz ~ 8KHz
  Gama nivel de masurare: 32 ~ 130dB
  Microfon: 1/2 inch electrd condenser microphone
  Afisaj: LCD
  Rezolutie: 0.1dB
  Actualizarea afisajului: 0.5sec
  Ponderea frecventei: A
  Ponderea timpului: RAPID
  Acuratete: ±1.4dB (sub conditii de referinta, 94dB @ 1kHz)
  Functie de alarma:
  "OVER" atunci cand valoarea de intrare este mult mai mare decat limita superioara a intervalului.
  "UNDER" atunci cand valoarea de iesire este mult mai mica decat limita inferioara a intervalului.
  Alimentare: 2 IEC R03 (dimensiune AAA) baterii 1.5V X2
  Durata de viata a bateriilor: aproximativ 50 de ore (baterii alcaline LR03)
  Temperatura operare: de la 0 la 40°C (32 pana la 104°F)
  Umiditate operare: de la 10 la 75% RH
  Dimensiuni: 206(L) x 42(w) x 25(H) mm
  Greutate: 100g (0,22lbs)(baterii incluse)
  Accesorii 2x1.5V baterii, manual de instructiuni, surubelnita, burete protectie vant.

  Accesorii

  Produse similare

  Clientii au mai cumparat si..